Agility Studium

2 ag-cert i Oxelösund

Publicerad 2013-05-06 23:48:00 i Agility,

Helgens tävling gick i Oxelösund(alla loppen finns på film nedan). Jag hade inga förväntningar på något storartat eftersom jag knappt tränat agility under april. Ingen kontaktfältsträning hade det i alla fall blivit.
 
Dag 1: 4 maj
 
Jag bestämmer mig för att stryka Ja-sons alla 4 lopp. Han har varit kass i ett bakben men verkade nu o.k. Ville inte börja med 4 lopp efter vilan, utan ville vara mer kall och tänka på hundens bästa.
 
Rozz hade en bra start på dagen. Tyvärr gjorde han precis så som jag visade och det blev disk i första loppet, som var Agility A. Jag sprang solo. Jag sprang som jag gick banan; utan hund.
Hopp A gick lite bättre. En rivning och en tid som hade räckt till en 3e placering(och championat).
I Agility B slog vi till med vinnst och vårt första agility- cert! Även snabbast tid. Dock hade jag väldigt tur på kontaktfälten. Det är domaren som dömer, men jag trodde jag hade 10 fel när jag kom i mål.
Det andra hopploppet, hopp B, blev det en vägran då Rozz tog ett eget initiativ och stack mot en tunnel istället. Men jag lyckades rädda honom. Kul att han tänkte själv i alla fall!
 
Dag 2: 5 maj
 
Ja-son fick nu vara med, vilket han visade med all sin kraft. I hopploppet gick han jättebra fram till slutet då jag skulle ha varit mer på allerten, annars hade vi nollat och inte blivit diskade.
I agilityloppet fick han bara köra på, så det blev 5 fel när han hoppade nergången på a-et.
 
Rozz har börjat göra det till en vana att riva 1 hopphinder per hopplopp. Nu fråntogs vi vinnsten på grund av det(och championatet). Han slarvade lite och jag förberedde kommande sväng lite för tidigt.
I agilityloppet var det vår tur igen att visa vad vi går för. Slog till med en 2a placering med bara 0,3 s. från vinnaren. Agilitycert nr 2 var nu vårt!
  
 

Kommentarer

Postat av: Lottie

Publicerad 2013-05-07 09:07:56

Väldigt bra! Vilka knepiga banor, inte hästhoppning precis ;) Ska bli kul att se er som dubbelchamp :D
Lycka till, ses i juli :)

Postat av: HumleSpunk

Publicerad 2013-05-07 14:25:32

Snyggt! Grattis!

Svar: Tack! :)
Tobias

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela