Agility Studium

SM 2013

Publicerad 2013-04-18 15:23:35 i

Med 10st SM- pinnar i agility och 6st i hopp, stuga på Skrea Camping och resan till Falkenberg planerad försöker jag landa på rätt nivå av nervösitet. 
 
Detta blir mitt första individuella SM och jag vill mer än gärna sätta två nollor. Jag måste då hitta balans.
Blir jag för taggad går det fort men risken för rivningar är stor,
blir jag för samlad blir det garanterat en nolla, men det kommer inte gå fort...
 
Vi har sprungit 34 lopp än så länge i år varav vi fått ett resultat 88% , nollat 47% och blivit diskade 12% av loppen.
Jag hoppas vi förbättrar oss så att jag får bättre självförtroende.
 
 
 
 

Långa VS korta hållet

Publicerad 2013-04-05 10:29:00 i

Jag har ett tag nu funderat mycket på vilket man tjänar mest tid på; det långa hållet med mer fart, eller det korta hållet med mindre fart. I vissa situationer verkar det som mitt förnuft sviker mig. I en situation var det korta hållet 4m långt och det långa var 7m från ett hinder till nästa. Jag klockade fr.o.m det första hindret och stannade tiden efter fyra hinder fram. Det visade sig att det långa var 0,5s. snabbare. Jag kan tänka mig att i denna situationen skulle de minsta hundarna tjänat på det korta, min inte mina largehundar. 
 
Nedan följer två kompinationer som är insperirade av tävlingen i Rättvik i påskas. På den första kombinationen finns två lång alt. kort- situationer. 2- 3 och 9- 10.
 
 
Jag och alla som jag såg valde det korta hållet i båda situationerna. Mitt främsta argument för att jag tror det korta är snabbare 2- 5 är att det svänger 180 hgrader efter tunneln och mitt främsta argument för att ta det korta i 9- 11 är att det är för att det snart är mål och hunden hinner inte dra nytta av farten den får från det långa hållet.
 
Nästa kombination innehåller bara en lång alt. kort situation, 7- 8
 
 
Det naturliga hade varit att på träningen klocka 7- 11 eller 7- 12. Jag valde att ta det långa hållet här och jag såg att även Emma och Exs valde atttesta det. Resten av alla som jag såg tog det korta hållet.
Mitt argument här är att det blir en lång raksträcka efter 7an. Hunden landar alltid mer rätt hinder framför näsan. Det var ca 1m- 1,5m mellan den överstra vingen på 7an till vägringslinjen på tunneln. 
 
Inom ett snart träningstillfälle vill jag klocka båda situationerna med mina hundar och gärna med en mediumhund och en smallhund.
 

Rättvik = stolpe ut

Publicerad 2013-04-02 21:34:52 i Agility,

Andra tävlingen i klass3 för Rozz var 10 lopp i Rättvik. Jag har aldrig sprungit 5 lopp om dagen förr, så jag viste att det fanns en risk för att vi skulle ha svårt för att hålla ihop de sista loppen på dagarna. Men det mentala var ganska bra denna helgen.
 
En sammanfattning: Om det inte vore för antingen mitt slarv eller min hunds så hade vi kört hem med 6 vinnster, 2 andraplaceringar och 2 top3 placeringar.
 
Men det var stolpe ut i varje lopp. Rozz rev, Rozz gav mig fingret när jag gav komando, jag sprang inte eller så var jag helt off. Varje lopp var det antingen han eller jag som orsakade att vi inte fick visa vad vi kan.
 
Men det blev iaf en andraplacering + cert med ca 0,4s till vinnaren trots ett stopp när jag gjorde en handlingsmiss och skickade honom fel.
 
Jag bryter ihop och kommer igen!
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela