Agility Studium

Doggy Professional Agility Cup

Publicerad 2012-08-31 21:57:00 i Agility,

DPAC gick i Göteborg och jag har bara en sak att säga om den staden: Hugg ner alla förbannade trafikljus!
 
Men jag ska väl skriva om cupen i stället :) Det kunde inte gå bättre för Team Sjöberg än vad det gjorde!!!
 
Filmerna kommer att få tala för sig själva men lite måste jag skriva. Uppvärmningsklass medium vanns av Andreas och Trolle, Uppvärmningsklass large vanns av mig och Rozz (med massor av mer tid att tjäna) och tredjeplaceringen till mig och Ja-son.
 
Jag hade inte kvalat och dedikerade resten av dagen min uppmärksamhet åt att stötta lillebror och se till att han inte gjorde något dumt!
 
 
 
 

När det gällde så var Andreas lottad som sist i klassen. De startade sist och gick in och slog alla andra i medium!
 
 
 
Nästa lopp var ag-klassen och eftersom Andreas och Trolle vann hopp startade de sist av alla. Det är inte lätt att gå in och veta att alla som nu har nollat innan mig hoppas på att jag gör bort mig och publiken vet att jag var bäst förra klassen. Mina tips åt Andreas var: "is i magen, eld under fötterna" "better safe, than sorry" " offensiv safing"
Resultatet blev att han och Trolle tog hem hela skiten! Det är bara att lyfta på hatten när han går förbi :)
 
 
 

Springa med familjens hundar

Publicerad 2012-08-31 11:30:33 i Agility,

Nu är det så att jag fick äran att springa med min brors medium sheltie, Trolle, i Rönne! Jag kan nog räkna på ena handen hur många gånger jag har sprungit med honom innan. Andreas hade streckt en muskel i ryggen när vi satte upp tältet och lämnade över Trolle i mina händer sista loppet. Trolle var jättehärlig att springa med, tyvärr en disk p.g.a. att han inte hann bromsa och tar fel hinder.
 
 
 
I Bjuv ville mamma av någon anledning att jag skulle springa med hennes aussie Dobby i lagklass hopp. Dobby är en clown och följde mig hela vägen in i mål! Coolt som fan var det.
 

Dubbelvinst i Simrishamn

Publicerad 2012-08-31 10:52:16 i Agility,

Rozz när han är som säkrast. Klass1 tävlingen i Simrishamn resulterade i en demonstration i "Fungerande arbete mellan hund och förare i agility". Två vinster. Det bästa loppet var definitivt agilityloppet. Jag gör samma misstag två gånger. Hade inte is i magen vid hinder 6 som resulterade i en lite för stor sväng och jaakkon på hindret innan balansen skulle jag igen ha stått kvar i 0,2 s. längre.
 
 
 
I hopploppet halkar jag till och förlorar skallen och Rozz förlorar därför sin fart.
 
 

Slottshoppet 2012

Publicerad 2012-08-31 10:34:00 i Agility,

Även om Rozz vann två lopp av 12 (6 i ettan och 6 i tvåan) under Slottshoppet i Uppsala och kom runt i 9, var det Ja-son som regerade! Av 12 starter gjorde han 7 nollade lopp varav 5 gav SM-pinne och kom runt i 8.

Anledningen till att han och jag gjorde så bra ifrån oss måste vara den nya frisyren :)

Rozz alla femfelare beror, enligt min teori, på att vi inte riktigt känner varandra på tävlingsplanen än. Ge oss ett år eller två.

Alla lopp blev inte filmade och jag lägger ut de som är värda att titta på. Fler riktigt bra lopp på båda hundarna finns på FJimmyBlues kanal om någon är intresserad. Jag börjar med Rozz lopp:

 
 
Superhunden Ja-sons lopp:
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela